Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Design megoldások

Dekor, Design és Hangulat

Otthonunk megteremtésekor természetesen egyik legfontosabb szempontunk, hogy minden megfelelően működjön és biztosítsa a mindennapi kényelmünket. Emellett azonban egyre inkább előtérbe kerül a lakberendezés során az életterünk atmoszférája és egyedisége. Igényünk, hogy a világítás szemet gyönyörködtessen, netán tükrözze a hangulatunkat vagy személyiségünket. Ahhoz, hogy a világítás a lakás ízlésvilágához illeszkedve lássa el alapvető feladatát, számos design megoldás áll rendelkezésünkre. Alábbi kínálatunkban olyan elemeket talál, melyekkel a rejtett világítás házilag is kialakítható. De számos olyan ötletes dekor terméket is bemutatunk, amik bármelyik otthont feldobják, illetve segítenek az ünnepi hangulat megteremtésében.

Rejtett világítás

A belsőépítészet egyik sokoldalú lehetősége a mennyezet díszítése. Feldobhatjuk a nagy felületet stukkókkal, díszlécekkel, és ezekhez kapcsolódóan állnak rendelkezésünkre különféle álmennyezeti világítás megoldások is. A világítástervezés ilyen esetekben egy fokkal könnyebb, hiszen az elemek mögött, díszlécek takarásában helyezhetjük el a műszakilag szükséges, de a hangulatot romboló vezetékeket, tápegységeket. A rejtett világítás LED szalag, vagy LED díszléc formájában kifejezetten népszerű. Egyfelől egy olyan elegáns, egyszerű, de nagyszerű hatás érvényesül, ami ízléses kiemelést és háttérfényt is ad. Másrészről a beszerelés nem kíván vésést, némi műszaki affinitással a rejtett világítás házilag is kivitelezhető. Ráadásul nyugodt lélekkel illeszthetjük nehezen hozzáférhető helyekre is a LED világítás bármelyik elemét, túlmelegedéstől nem kell tartanunk, a LED-ekre jellemző kimagasló élettartam miatt pedig hosszú évekig nem kell számítanunk cserére sem. A rejtett világítás gipszkarton felületre is illeszthető, így irodák, üzlethelységek tervezésekor is élhetünk a lehetőséggel. Kínálatunkban változatos álmennyezet elemeket kínálunk, illetve különböző kialakítású mennyezeti, oldalfali díszléc modelleket is. Galériánkban pedig divatos, letisztult, vagy éppen modern rejtett világítás ötletek várják!

Dekor világítás

A rejtett világítás díszléc és álmennyezet elemek nyújtotta lehetőség nem az egyetlen mód arra, hogy stílust kölcsönözzünk az otthonunknak. Emellett nem is minden esetben akarunk végleges megoldást, a hangulatvilágítás pont attól olyan élvezetes, hogy a pillanatnyi kedvünkhöz igazodik. Átmeneti megoldásként alkalmazhatunk olyan LED szalag csíkokat az álmennyezetek, díszlécek takarásában, melyeknek színe, fényereje is szabályozható. Ilyenkor egy mennyezeti LED szalag is képes ugyanúgy szolgáltatni intim félhomályt, mint egy erős alapfényt. Azonban a LED lehetőségeivel ennél sokkal messzebbre mehetünk. A LED dekorvilágítás kiemelheti a polcok élét, fénypászmát szórhat a fal adott pontjára, a LED szalagot kunkorodva vagy derékszögek mentén vezethetjük végig a falon, csempék közé építhetjük, csupán a fantáziánk szab határt. A nappali és a hálószoba világítás ötletek közt mindenképpen meg kell említenünk az okos LED rendszereket. Sokat dob az összhatáson, hogy általuk lámpáinkat csoportba rendezve programozhatjuk, időzíthetjük, így gyakorlatilag olyan környezetet alakíthatunk ki, ahol észrevétlenül követi napi rutinunkat az otthon világítása. Ha pedig csak olyan jól bekucorodtunk az ágyba, hogy már lusták vagyunk felkelni, a konyhában égve felejtett villanyt onnan is leolthatjuk. A hangulatvilágítás szobába, de kültérre, kertbe, teraszra tervezve is hozzáad valamit életterünk otthonosságához. Ilyenkor fontos, hogy olyan termékekben gondolkodjunk, amelyek megfelelő védelemmel rendelkeznek az időjárás, pára és por ellen. Külön figyelmet érdemelnek a napelemes termékek, melyek nem csak a dizájnhoz tesznek hozzá, de környezetbarátak. Van, hogy a hangulatvilágítás hálószobába, nappaliba helyezett apró dekorációkkal egészül ki és alakítja ki igazán az idénynek megfelelő légkört. Ilyen alkalmak a különféle ünnepek, az évszakok váltakozásai. Az év első hóvirágcsokra, egy tál gesztenye ősszel, vagy éppen a hímes tojások. Kínálatunkból természetesen nem hiányozhat a hangulatvilágítás lámpa karácsonyi világítás sem. Számos fényfüzér és dekor elem közül választhat, hogy ünnepi köntösbe öltöztesse otthonát.