Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > >

Éjszakai és Lépcsővilágítás

Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
1.838 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
1.720 Ft
Beszállítótól szállítás 7-10 nap
1.785 Ft
Beszállítótól szállítás 7-10 nap
5.585 Ft
Beszállítótól szállítás 7-10 nap
785 Ft
Beszállítótól szállítás 7-10 nap
1.785 Ft
Beszállítótól szállítás 7-10 nap
1.785 Ft
Beszállítótól szállítás 7-10 nap
3.185 Ft
Beszállítótól szállítás 7-10 nap
1.085 Ft

Lépcsővilágítás és éjszakai fény

Napjainkban szinte mindenki aktív még naplemente után is, amikor a szükséges beltéri alapvilágítást különféle mennyezeti lámpák, fali lámpák biztosítják. Mikor nyugovóra térünk, már nem vágyunk erős fényre, ugyanakkor előfordul, hogy ügyes bajos dolgaink miatt mégis felkelünk ilyenkor. Felkelünk, mert eszünkbe jutott valami, szomjasak vagyunk, szólít a szükség. Ilyenkor egyfelől nekünk sem esik jól a hirtelen erős fény, jó eséllyel pedig nem is segítene abban, hogy dolgunk végeztével könnyen vissza tudjunk aludni. Ugyanígy, ha nem szeretnénk a többi lakó álmát megzavarni, hasznosabb a minél diszkrétebb világítás. Emellett a balesetek megelőzése érdekében is hasznos, ha például LEDes lépcsővilágítás segít letalálnunk az emeletről, vagy éppen fel a kertből. Gyerekek számára olykor megnyugtatóbb egy lágy fény a szobájukban, ami nekünk is praktikus lehet, ha anélkül szeretnénk rájuk nézni, hogy az erős fénnyel teljesen fel ne ébresztenénk őket.

Lépcső világítás

A lépcső megvilágítását elsősorban praktikus okok indokolják, ugyanakkor számos módon tehetjük ezt egyszerre dekoratívvá is. Első sorban azt kell tudnunk, hogy beltéri vagy kültéri lépcsővilágítás megoldására törekszünk? Kültéri lámpák értelemszerűen jobban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak és feltétlenül vízálló védelemmel kell bírjanak. Mindkét esetben kézenfekvő megoldás a mozgásérzékelős lépcsővilágítás. Fontos az érzékelők pontos beállítása, hogy ne kapcsoljon be fölöslegesen – nappal, vagy a kutya motoszkálására – ugyanakkor a fény ne is érkezzen kellemetlen szögben: például ne vakítsa el a garázsbeállóban az autó sofőrjét. A világítás elhelyezése számos design lehetőséget kínál. Kellemesen hangsúlyozza az éleket, korlátot a lépcsővilágítás LED szalaggal, ráadásul kifejezetten könnyű a felszerelése. Ennél diszkrétebb megoldás a süllyesztett lépcsővilágítást, melybe tetszőlegesen tervezhetünk spot lámpát is. Általában lépcsőfokonként egy szolgálja oldalról a járófelület megvilágítását. Ugyancsak a járófelületet emeli ki, ha a lépcső rejtett világítás útján kap hangsúlyt. Ilyenkor a következő lépcsőfok éle felől lefelé vetül az irányított fény. Maga a világító-, és a lámpatest nem is látszik ilyenkor, viszont a fényerő kellően erős, hogy a rosszabbul látóknak is biztos lépteket adjon a sötétben. A lépcsővilágítás LED izzókkal ugyanúgy megoldható, mint hagyományosakkal. Ám a legtöbb lámpatest rejtve kerül elhelyezésre, ami megnehezíti az esetleges égőcserét. Éppen ezért gyakoribb, hogy LED-re tervezik ezeket a lámpatesteket, hiszen a LED technológia hosszabb élettartammal bír. Azoknak pedig, akik nem szeretnének a vezetékekkel, bekötéssel bajlódni, elemes lépcső világítás kínálatunk szolgál alternatívaként.

Éjszakai világítás

Éjszakai fény leggyakrabban a gyerekszoba világítás kapcsán merül fel. Akár éjszakai fény babáknak, akár éjszakai fény gyerekeknek, ez a helység egy külön kategória, amelynek a tervezésébe érdemes energiát fektetni. A csemeték kora, habitusa, szokásai mind meghatározzák, miért illeszkedik másként az éjjeli fény gyerekszobába, mint az otthon többi helységébe. Azonban az éjszakai jelzőfény felnőttek számára is hasznos lehet. Ha este, sötétben botorkálunk ki mosdóra, vagy csak egy pohár vízért, kellemesebb az álomittas szemnek egy diszkrét fénypászma, mint felkapcsolni a teljes világítást. Idős korban, mikor már nem látunk olyan jól, szürkületben, félhomályban még kevésbé, kifejezetten hasznos a lakáson belül. Elterjedt megoldás az éjszakai fény konnektoros kialakítása, de praktikus az éjszakai fény mozgásérzékelővel is. Az érzékelőt ilyenkor érdemes úgy elhelyezni, hogy már akkor felkapcsoljon, amikor belépünk az adott helységbe. Mondjuk az ajtóval szemben a falon, így már az ajtónyitódás aktiválni tudja.