Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mennyezeti lámpa

Rendelésre szállítás 6-7 nap
6.923 Ft
Gyártó cikkszám: ZM3301
Gyártó: Emos
Utolsó 1 darab raktáron
1.455 Ft
Gyártó cikkszám: 3359-15
Gyártó: Globo
Rendelésre szállítás 6-7 nap
4.033 Ft
Gyártó cikkszám: ZS2110
Gyártó: Emos
Rendelésre szállítás 6-7 nap
5.189 Ft
Gyártó cikkszám: ZS2120
Gyártó: Emos
Rendelésre szállítás 6-7 nap
9.812 Ft
Gyártó cikkszám: ZM4314
Gyártó: Emos
Rendelésre szállítás 6-7 nap
9.234 Ft
Gyártó cikkszám: ZM4312
Gyártó: Emos
Rendelésre szállítás 6-7 nap
15.013 Ft
Gyártó cikkszám: ZM3412
Gyártó: Emos
Rendelésre szállítás 6-7 nap
7.570 Ft
Gyártó cikkszám: ZM4313
Gyártó: Emos
Rendelésre szállítás 6-7 nap
8.078 Ft
Gyártó cikkszám: ZM4311
Gyártó: Emos
Rendelésre szállítás 6-7 nap
5.998 Ft
Gyártó cikkszám: ZM3020
Gyártó: Emos
Rendelésre szállítás 6-7 nap
7.500 Ft
Gyártó cikkszám: ZS2140
Gyártó: Emos
Rendelésre szállítás 6-7 nap
6.576 Ft
Gyártó cikkszám: ZS2130
Gyártó: Emos

Mennyezeti lámpa

Otthonunkkal kapcsolatban alapvető igény nem csak a jó megvilágítás, hanem a komfortos fény is. Ez persze mindenkinek mást jelent. Van, aki a hideg, van, aki a meleg fényt szereti, egyesek a közvetlen fényforrásra esküsznek. A mennyezeti lámpák általában a fő fényforrását adják egy egy szobának, melyet persze aztán lehet erősíteni helyi világítással is, ha úgy tartja kedvünk. Mivel a mennyezeti lámpa hivatott a legtöbb fényt szolgáltatni, általában központi helyre szerelik fel. Ennél fogva fontos, hogy egyszerre legyen praktikus és dizájnos. Mielőtt nekiugranánk a különféle típusoknak, érdemes átgondolni, mire is van szükségünk? Egyenletes megvilágításra törekszünk, vagy inkább adott felületet szeretnénk jobban láthatóvá tenni? Esetleg vannak olyan részek a lakásban, amit szeretnénk jól megvilágítani? Jó lenne hangulatosabbá tenni a helységet? A homogén fényviszonyok elérését általában a matt felületű lámpatestek szolgálják jól, melyek nem közvetlenül vetítik a fényt, hanem szűrik, visszaverik, így a szórt fény eloszlik a térben. Ezzel szemben egy adott felület kiemelésére, mint a konyhai mennyezeti lámpa alatt a pult, vagy a nappaliban egy íróasztal, sokkal alkalmasabbak az irányított fények, melyek a spot lámpatestekre jellemzők igazán.

Mennyezeti lámpa LED égőkre tervezve

Természetesen LED izzó beleszerelhető bármilyen fényforrásba, amennyiben megfelelő foglalattal találunk beleillőt. Azonban a modern mennyezeti lámpa piacon a legtöbb lámpatestet már eleve LED modulokra tervezték. Ennek számos előnye van azzal szemben, hogy egy hagyományos lámpatestbe csereszabatos típusként LED fényforrást helyezünk. Tudjuk, hogy a LED izzók élettartama hosszabb, kevesebbet fogyasztanak és kevésbé érzékenyek az árammegszakításokra, hogy csak párat említsünk az előnyeikből. Ám azt is érdemes megemlíteni, hogy az eleve rájuk tervezett mennyezeti lámpa LED gondolkodása már a kialakításban megmutatkozik. A LED leginkább egy irányba szórja a fényt, így ha például homogén világításra törekszünk, fontos, hogy a kialakításban megtörjük a sugarakat. Gyakoriak a mennyezet felé irányított fények, amely így visszaverődik a felületről és bevilágítja a teljes szobát. Ránézésre egyes ilyen modellek kifejezetten megnehezítenek egy LED cserét. Ám ne feledkezzünk meg róla, hogy egy átlagos üzemidővel rendelkező LED lámpatest akár húsz évig is bírhatja csere nélkül, így erre nem sűrűn lesz szükségünk. A mai modern és általunk forgalmazott LED izzók már minden igényt kielégítenek!

Modern mennyezeti lámpa

A modern lámpa nem csak annyit jelent, hogy formavilágában követi a mai trendeket. Napjaink technológiája számos újítással szolgál, ezek közül az egyik legelterjedtebb a távirányítós mennyezeti lámpa. Akár a színhőmérsékletet, a fényerőt vagy konkrét színt állítana, kínálatunkban jó néhány LED mennyezeti lámpa megoldást fog találni! Ha egy lépéssel tovább szeretnénk menni, akkor a vezeték nélküli technológiákat válasszuk! Ezek a mennyezeti lámpák wifi vagy bluetooth segítségével kapcsolódnak mobilunkhoz, vagy egyéb okos eszközünkhöz és a letölthető alkalmazásokon keresztül válnak vezérelhetővé. Ez az úgynevezett okos LED világítás. A vezérlés bőven túlszárnyalja a szimpla ki be kapcsolgatást. A távirányító adta lehetőségeken felül kombinációkat, személyre szabott hangulatfényeket hozhatunk létre és tárolhatunk el.