Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Beltéri LED szalag

Raktáron, szállítás 1-2 nap
3.921 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
3.137 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
958 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
2.229 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
1.238 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
2.724 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
1.435 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
958 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
1.445 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
1.238 Ft

Beltéri LED szalag

Általánosan a LED csíkok közt két altípust különböztetünk meg, lehet a LED szalag kültéri vagy beltéri. Az elnevezés kissé csalóka, mert nem csupán arról van szó, hol akarjuk elhelyezni a világítótestet. A LED szalag típusok sokkal inkább azt mutatják, milyen környezeti hatásokkal szemben ellenálló a termék. A kültéri a por és pára ellen tartalmaz egy vékony szilikon borítást, míg a beltéri LED szalag ennek híján van. Ezzel együtt viszont olcsóbb is, és a nappali díszítéséhez nem is szükséges különösebb porállóság. Továbbá a beltéri LED szalag szilikon borítás mentessége segíti a könnyebb hőleadást is, ami tartósabb használat esetén mindenképpen előnyös!

A beltéri LED szalag bekötése

A LED szalad 12V beltéri áramellátás mellett működik a legtöbb esetben. Kialakításának köszönhetően roppant egyszerű az üzembe helyezés is. A ragasztócsíkkal egyszerűen felhelyezhetjük a falra, gipszkartonra, polc élére. Már csak azért is érdemes különféle design megoldásokkal (álmennyezettel vagy díszlécekkel) kombinálni, mert ilyenkor a LED szalag tápegység könnyen elrejthető a díszelemekben. Mindenesetre, ha nem található a közelben áramforrás, vagy csak bajosan tudnánk odavezetni, válasszunk elemmel működő szalagot. Ebben az esetben a LED szalag hálózatra történő bekötése teljességgel kihagyható, csupán gondolnunk kell rá, hogy olykor szükséges lesz cserélni az elemet.

A beltéri LED szalag jellemzői

Ha beltéri LED szalagok közt válogatunk, általában szín alapján teszünk különbséget. Ha szeretnénk hangulatunknak megfelelően állítani a színeket, javasolt a beltéri RGB LED szalag kínálatunkban körülnézni. Az RGB LED csíkokban egy vezérlő segítségével állíthatjuk a színeket, és az okos LED megoldások esetében már ismert módon programozhatjuk is őket wifi vagy bluetooth kapcsolat segítségével. Emellett válogathatunk a nyomtatott áramköri lapok színei közt is, illetve dönthetünk a színhőmérsékletről. Ez nem ugyanaz, mint a fényerősség, inkább arról van szó, hogy hidegnek vagy melegnek érezzük-e az adott amúgy fehér fényt. A fényerősséget pedig az izzók típusa és sűrűsége fogja meghatározni a LED csíkon. Kínálatunkban 30 db LED/m izzó sűrűségtől a 60 db LED/m és a 120 db LED/m valamint az extra fényerejű szalagok között tud válogatni, illetve a fény színhőmérsékeltét tekintve a hideg, meleg és nappali fény típusok között. A 30 LED/m egy kellemes kísérő vagy hangulat fényt tud nyújtani. Ilyet alkalmazzunk TV körül, polc világításnak, vagy pult esetleg ágy alatti hangulatfénynek. Ennél nagyobb teljesítményű szalagokat már érdemes vezérlőkkel is felszerelni, amik a fényerő erősségét hivatottak vezérelni. Így mi tudjuk eldönteni, hogy mikor és hol mekkora fényerőt szeretnénk látni! Minél több LED jut egy adott szakaszra, annál egyenletesebbnek látjuk majd a fényszalagot. Ez természetesen befolyásolja a méterenkénti árat is, de nem jelentős mértékben. Amit inkább befolyásol az a szükséges Tápegység nagysága, mivel minél több a LED, annál magasabb a fogyasztás és a fényerő is! Kínálatunkban különféle LED szalagok közt válogathat. Amennyiben tápegységgel, akkumulátorral együtt szeretne vásárolni, ajánljuk figyelmébe beltéri LED szalag szett választékunkat. A LED szalag árukereső segítségével könnyedén megtalálhatja azokat a termékeket, melyek megfelelnek az elvárásainak.