Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > >

Wifis világítás

Wifis világítás

A napjainkban oly népszerű okos világítás rendszer több módon is vezérelhető. Az okos vezérlők, bluetooth megoldások mellett sokaknak a wifi-n keresztül kapcsolódó smart világítás a legkényelmesebb. Az okos LED lehetővé teszi a fényforrások programozását, fényerő, színhőmérséklet szabályozását, sőt, akár a színek keverését is.

A Wifi LED világítás előnye más okos világításokkal szemben, hogy amíg van internet kapcsolat, bárhonnan hozzáférhetünk a smart otthonhoz. Égve maradt a mennyezeti lámpa? A mobil alkalmazáson keresztül fél úton a határ felé is lekapcsolhatjuk. A Wifi LED kiépítése ugyan valamivel bonyolultabb, de amíg egy bluetooth lámpa hatótávolsága korlátozott, addig a Wifi bárhol elérhető, amíg van lefedettség.

A Wifi LED világítás funkciói

Említés szintjén beszéltünk már néhány hasznos kényelmi funkcióról. A technológia azonban ennél jóval átfogóbb és számos további lehetőséget kínál.

  • A fényerő, színhőmérséklet, szín anélkül vezérelhető, hogy felállnánk a kanapéról.
  • Az okos lámpák, Led szalagok nem csak a lakás más pontjairól, de otthonunktól távolról is irányíthatóak.
  • Fényforrásainkat csoportba rendezhetjük, mely lehetővé teszi összehangolt programok létrehozását.
  • A programok, illetve egyes világítótestek ezáltal időzíthetőek is. Ez hasznos lehet reggeli kelésnél, de otthoni munka esetén a megfelelő koncentrációban is segíthet.

Mindezért minimális ár, hogy az okos megoldások közül a wifis világítás fogyasztja a legtöbbet. Ennek az az oka, hogy az eszközök a nap huszonnégy órájában csatlakoztatva vannak a hálózathoz, ez pedig mindenképpen fogyasztással jár, akár kapcsolgatjuk a lámpákat, akár nem.

Fontos wifis LED világítás tudnivalók

Mielőtt fejest ugranánk a wifi világításba, érdemes utánanézni a különféle lámpák és gyártók kínálta lehetőségeknek. Egyfelől a szükséges telefonos applikáció kompatibilis-e a telefonunk operációs rendszerével? Az Androidos és iOs fejlesztések ma már alapnak számítanak ugyan, de jobb az óvatosság. Másfelől bizonyos okos megoldások nem teszik lehetővé, hogy termékeiket más okos rendszerekkel vegyesen kezeljük. Erre utólag rádöbbenni kellemetlen, hiszen az okos otthon egyik lényege, hogy ne kelljen mindent külön kezelni.

Nem utolsó sorban pedig a wifis világítás esetén kell a legtöbbet áldozni a beüzemelésre. Általában a rendszert egy wifibox segítségével tudjuk működtetni, mely egy hotspotot hoz létre, avagy beállíthatjuk, hogy a saját meglévő wifi hálózatunkat használja. Az applikációt letöltve innentől már csak a programozás a dolgunk.