Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > >

Álmennyezet (XPS)

Álmennyezet világítás: XPS profilok

Talán nem is gondolnánk, de az álmennyezet nem új keletű találmány, már az ókori rómaiak is éltek vele. A két alapvető indok, amikor az álmennyezet készítése kifejezetten praktikus megoldás, azóta sem változott. Az egyik, ha a belmagasságot szeretnénk befolyásolni. Ennek fő oka általában az, ha a kifűteni szánt területet akarjuk csökkenteni, de más speciális esetekben is kézenfekvő lehet, mondjuk, ha a légtér akusztikáját szeretnénk befolyásolni.

A másik, és jóval gyakoribb ok, az esztétika. Elrejthetjük benne az álmennyezet világítás minden kábelét, a szellőztető rendszer, számítógépes vezetékek és egyéb gépészeti rendszerek hadát. Éppen ezért nem csak az otthonokra jellemző, irodaépületekben, raktárakban is gyakran találkozni vele. A kivitelezés pedig nem feltétlenül csak praktikus, számtalan dekor álmennyezet megoldást is ki próbálhatunk.

Álmennyezet világítás ötletek 

Webáruházunkban olyan álmennyezet elemeket kínálunk, amelyek esztétikus kiegészítést nyújthatnak mennyezeti lámpáink, illetve LED szalagok elhelyezéséhez. Számos álmennyezet sziget és álmennyezet profil közül válogathat, hogy a már meglévő, vagy még csak kinézett világítótesthez mindenképpen megtalálja a megfelelőt.

Legtöbb termékünk kész álmennyezet XPS polisztirolból, melyek által a mennyezeti világítás megoldások nem csak esztétikusak, de modern, dizájnos, vagy éppen letisztult, minimalista hangulatot kölcsönöznek otthonunknak.

Az XPS profil szettek illetve szigetek tökéletesen kiváltják a gipszkarton és csillár kombinációt. Velük szemben előnyük, hogy az álmennyezet világítás házilag is beszerelhető, nem igényel fúrást, nem jár kosszal, hiszen csak ragasztani kell. Ráadásul az elemek kifejezetten könnyűek, szállításuk, kezelésük, nem igényel különösebb rákészülést. Speciális kialakításuk révén a tervezők gondoltak a szükséges vezértől és tápegységek elrejtési lehetőségére, valamint a SPOT keretek lyukait is már előfúrták. Így gyakorlatilag csak a a szükséges elemeket kell nekünk tetsző kombinációban összeválogatni és a mennyezetre felragasztani!

Az XPS szigetek normál falfestékekkel bármilyen színre lefesthetőek, így ugyan azt a hatást fogjuk elérni, mint egy sokkal macerásabb és költségesebb gipszkarton álmennyezet esetében. A színekkel pedig kedvünkre játszhatunk, akár milyen kiegészítővel harmonizálhatnak a lakásban, vagy maradhatunk a klasszikus fehér színnél is! Az álmennyezetek bármikor átfesthetőek, ugyan úgy, mint a lakás mennyezete vagy falai!

Az álmennyezet LED világítás elrejtésére is kiválóan alkalmas, díszléceinket azonban külön kategóriában találja. A két megoldás ízlésesen egészíti ki egymást, a plafon közepén egy XPS sziget jól mutat akár az élek mentén díszlécek takarásában végigfutó LED világítással is.