Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

LED

LED világítás

A LED elnevezés az angol Light Emitting Diode kifejezés rövidítéséből ered. Amióta 1990-ben létrejött az első környezetbarát, nagy fényerejű és energiatakarékos LED dióda, a technológia gyakorlatilag meghódította a világot. Számos előnyének köszönhetően napjainkra egyre inkább kiváltja a hagyományos izzókat, ezt a folyamatot szorgalmazandó az Unió országaiban 2018 végétől kezdve végleg kivezetik a halogén égőket. Sokoldalúságának hála gyakorlatilag bármilyen lámpatestet vagy izzót különösebb kompromisszum nélkül LED-re cserélhetünk, melyhez oldalunkon széles választékot talál. Ha Smart LED megoldásokat keres, okos LED kínálatunkban bluetooth, wifis és további okos vezérlők közt válogathat.

LED izzó

Otthonunk lámpatesteiben a hagyományos izzók helyett alkalmazhatunk LED fényforrásokat is. Érdemes ilyenkor figyelembe venni, hogy a kiválasztott LED milyen teljesítményű hagyományos égő kiváltására alkalmas. Ugyanis a LED-ek hatékonysága sokkal jobb, így ugyanakkora teljesítményű LED izzó több fényt fog adni. Nem szükséges tehát egy harminc wattos izzót harminc wattos LED-re cserélnünk. Már akár egy három-négy wattos LED is képes lehet ugyanannyi fényt adni, miközben kevesebbet fogyaszt, hosszabb az élettartama és a környezetet is jobban kíméli.

LED lámpatestek

A LED fénykibocsátása igen sokban eltér a halogén izzókétól, ennek következtében az előnyeit akkor tudjuk igazán kiaknázni, ha már magát a lámpatestet is LED technológiára tervezték. LED lámpa választékunk kifejezetten olyan lámpákat kínál, ahol a LED sajátosságait figyelembe véve alakították ki a fényforrást. Megtartván a LED előnyeit, a technológia mindezzel együtt sokkal nagyobb tervezésbeli szabadságot enged meg, melynek gyümölcse, hogy változatos, egyedi lámpákat kaphatunk.

Led panel

A LED mennyezeti lámpa modellek jelentős része a LED panelek közül kerül ki. Ezek a szabadon álló illetve besüllyeszthető fényforrások egy vékony keret meghagyásával teljes felületükön egyenletes, összefüggő fényt bocsátanak ki. Tágasabb terekben, mint üzlethelységek, irodaházak gyakran találkozni velük, de jó szolgálatot tehetnek olyan sötétebb helységekben is, mint otthon a gardrób, vagy az előszoba megvilágítása.

LED szalag

A LED szalagok kedvelt elemek, egyszerre funkcionálisak és lehetnek dekoratívak is. Akár a konyhapulton szolgáltat helyi világítást, akár a falra vetít hangulatfényt, a LED szalag szettek felszerelése egyszerű. Gyakran építik őket álmennyezetbe, vagy kombinálják díszlécekkel, hogy a tápegységet elrejtve dobják fel az otthoni légkört.

Ipari lámpatestek

Ipari körülmények közt a LED fényforrások magasabb igénybevételnek vannak kitéve, mint egy háztartásban. Egy iroda vagy üzlethelység világításánál éppen ezért a kimagasló üzemidő és a megfelelő hatásfok elengedhetetlen. Ellenben egy csarnok, vagy raktár esetében már olyan szempontoknak is eleget kell tenni, mint a pára, vagy por elleni védettség. Ipari LED lámpatest kínálatunkban olyan strapabíró lámpatestek, fénycsövek közül választhat, amelyek maximálisan eleget tesznek ezeknek az elvárásoknak.