Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > >

LED vezérlők

 

A LED vezérlő

A LED szalagokat gyakran alkalmazzák dekorációként, és ennek kapcsán nem mindig egyszerű a hozzáférés sem. Ez persze a LED működésének, élettartamának cseppet sem okoz gondot, számunkra azonban sokkal többet nyújt, ha mindemellett távolról, összetettebb módon irányíthatjuk, programozhatjuk a funkcióit. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy minden egyes LED szalaghoz szükséges vezérlést is beépíteni. Ennek oka, hogy a szalagokban rejlő lehetőségeket csak így tudjuk kihasználni. Így tudunk fényerőt állítani vagy színhőmérsékletet vagy színes szalag esetén színt változtatni. A vezérlők szabályozzák az előre beprogramozott programjaik alapján, hogy csak egy fényt, vagy különféle színek közötti hangulatos átmeneteket, esetleg zene ütemére lüktetést és színváltást lássunk!

Természetesen kiépíthetünk fali, vezetékes kapcsolót is. Ekkor azonban minden szakaszon vésni kell a falat, illetve egy összetettebb LED világítótest esetén már egész kapcsolótáblára lehet szükségünk, hogy minden funkciót állítani tudjuk. Ennél sokkal kényelmesebb megoldást nyújthat például egy RGB LED vezérlő bekötése vagy egy érintős fali panel. Mivel a vezérlők vagy saját távirányítójukról, vagy applikáción keresztül irányíthatóak, érdemes jól átgondolni, hogy mit is szeretnénk pontosan elérni velük. Egy komplex megoldás, ha a fali kapcsolót cseréljük ki és helyére a kapcsolóval megegyező méretű, de funkciójában teljes értékű távirányítót kapunk!

RGB LED vezérl

Az RGB skála egy olyan modell, ami a színteret jelöli, és többek közt képernyők, kijelzők esetében használnak. Emellett azonban a LED technológiában is megjelenik: a színes RGB LED szalagok hasonló elven „keverik” ki a kívánt színt. Ez a funkció akkor kényelmes igazán, ha programozható, távolról irányítható. Ezt technikailag persze több módon is meg lehet oldani. Kapcsolódhat az RGB LED vezérlő Wifi segítségével, de léteznek infrás és rádiós vezérlők is különböző teljesítménnyel.

Ezek a LED szalagok már csak azért is kedveltek, mert egy beruházással bármilyen színt kikeverhetünk és az esetek többségében ezek a fényforrások dimmelhetőek is, azaz szabályozható a fényerejük. Felhasználásuk pedig igen sokoldalú, a falak, élek, bútorok megvilágítása mellett számítógépünknek is egyedi külsőt kölcsönözhetünk. Az RGB LED vezérlő PC gépház díszítésekor is lehetővé teszi a távirányítást. Leggyakrabban mégis álmennyezet díszléceiben használják, vagy fürdőszobákban csempe közé rejtve alumínium profilba ágyazva, mert itt van a legnagyobb igény a hangulatvilágításra bizonyos alkalmakkor. Képzeljünk el egy halvány vörös fényben pompázó fürdőszobát, egy habfürdővel, és néhány illatos gyertyával vagy egy pohár borral! Esetleg egy kellemes baráti összejövetelt amikor szól a zene, még táncolunk is, és hozzá színes, a zene ütemére váltakozó színekben úszik a nappalink! Esetleg egy hangulatos romantikus estét párunkkal a hálószobában? Vagy egy izgalmas thrillert halvány derengő kékes háttérfényekkel? A lehetőségeknek csak a képzeletünk szabhat határt!

LED vezérlő előnyei

  • A vezérlővel dimmelhető a fényerő szabályozós LED szalag
  • Hangulatunknak megfelelően keverhetjük a színeket
  • Potméteres, falra szerelhető, infrás és rádiós, köztük bluetooth LED vezérlő típusok közt válogathat
  • Választhat nyomógombos, érintős modellek közül
  • Könnyű a beüzemelés, egy RGB LED vezérlő házilag is beszerelhető, amennyiben rendelkezünk némi műszaki affinitással
  • A LED vezérlő programozás nem szab határt a fantáziánknak, ugyanakkor tartalmazhat pár előre beállított színt és fényjátékot. Ezt fokozhatjuk speciális fényeffektekkel, mint a pulzálás, átúszás, villogtatás.