Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > >

Termosztát

Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
4.610 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
2.232 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
13.195 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
2.496 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
3.949 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
6.987 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
14.516 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
9.100 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
8.308 Ft

 

Termosztát

Napjainkban az okos otthonok megjelenésével előtérbe került például az okos LED, de nagy hangsúlyt kap a fűtésrendszer is. A fűtésrendszer szabályozása azonban nem csak smart rendszerekkel oldható meg, igen régóta piacon vannak már különböző fűtés szabályozó termosztát modellek.

Az analóg készülékek lassan kikopnak a piacról, de annál nagyobb teret nyernek a digitális, hőmérséklet érzékelős termékek. Számos termosztát vezeték nélkül üzemel, rádiófrekvencia segítségével, így a falat sem kell feltétlenül vésnünk ahhoz, hogy a vezérlőegységet kihelyezhessük a nekünk kényelmes helyre.

A termosztát előnyei

Általánosan elmondható, hogy a spórolásnak egy igen ésszerű formája a fűtésszabályozása, miközben nem kell lemondanunk a komfortérzetről sem. Ugyanakkor éppen ezt a komfortérzetet tudja a termosztát beállítása nyújtani akkor is, ha nem a spórolás a célunk.

Ki ne érkezett volna haza teljesen kihűlt lakásba, vagy éppen ébredt volna az éjszaka közepén arra, hogy Decemberben ablakot kell nyisson, olyan meleg van? Az érzékelős és programozható termosztátoknak hála napi szokásainkhoz igazíthatjuk a fűtést és elkerülhetjük az ilyen kellemetlen eseteket. A legtöbb termosztát bekötése ráadásul pofonegyszerű.

A programozható termosztátok a kényelem mellett energetikai szempontból is fontosak! A pontosan ütemezett fűtésszabályozás csökkenti a felesleges használatot amivel költséget és energiát spórolhatunk. Életritmusunk mellett egyéni igényeinkhez is igazíthatjuk a lakás vagy családi ház hőmérsékletét.

A radiátorokra szerelt radiátor termosztátokkal a ház teljes fűtési rendszerén belül alakíthatunk ki zónákat! Így ha valahol hűvösebbet vagy éppen melegebbet szeretnék, akár egyénileg is szabályozhatjuk a rendszert! Ilyenkor javasolt a termosztát fő vezérlőjét a lakás legmelegebb pontjára elhelyezni, oda, ahol azt szeretnénk, hogy a lakásban a legmelegebb legyen mindig. Ez lehet a leggyorsabban hűlő helység is, ha fontos, hogy állandó hőmérséklet legyen ott. Például egy gyerekszoba vagy a nappali lehetnek ilyen preferált helységek. A többi szobában a radiátor termosztát a szoba beállított hőmérsékletének elérésekor lekapcsolja a rendszerről a radiátort és így csökkenti stabilizálja a hőmérsékletet, csökkentve a fűtésszámlát!

Az általunk forgalmazott termosztátok között megtalálják a hagyományos gáz cirkók vezérléséhez, illetve a kondenzációs kazánokhoz megfelelő modelleket, de az elektromos vagy hőcserélős rendszerekhez kompatibilis vezérlőket is.