Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

LED szalag

Led szalag

A LED szalag avagy LED csík gyakorlatilag egy energiatakarékos vonalfény, ami a hagyományos fénykábeleket képes helyettesíteni. Ne a klasszikus karácsonyfa égőfüzérére gondoljunk, a LED szalagok fényforrásait egy nyomtatott áramköri lapra forrasztják. Ez azt jelenti, hogy a „ledcső” inkább egy LED izzósor, amely lapos kivitelezésének hála nagyjából egy százhúsz fokos szögbe szórja az általa kibocsátott fényt. Ez sokrétű, dizájnos felhasználást biztosít, melynek a könnyű kezelhetőséggel párosítva köszönheti népszerűségét. A szalag hajlítható, hajtogatható, forrasztható, toldható, vágható, hátoldala pedig öntapadós, így a felszerelése nem jelent kihívást.

A LED szalag szett előnyei

A LED szalag konyhába, fürdőszobába gyakran kerül. Egyfelől helyi világítást biztosít a mosogatáshoz, sminkeléshez, másfelől kiemelheti például egy tükör vagy polc élét, ívét. Mivel a fény egy irányba, koncentráltan vetül, általánosan úgy harminc centi távolságig helyi megvilágításra is alkalmas. A nagyobb fényerővel rendelkező LED szalagok már akár teljes szoba megvilágítást is lehetővé tesznek, így például csempesorba illesztve szabályozható nappali fényt tudunk előállítani egy zártabb fürdőszoba vagy WC helységben is. A kisebb teljesítményű vagy színes (RGB LED szalagokat)l inkább hangulati elemként érdemes alkalmazni, mely az egyirányú fénykibocsátásnak hála nem fogja átvilágítani az XPS díszléceket sem. Széleskörű alkalmazása kapcsán a LED szalag kültéri kialakításban is kapható, ilyenkor egy vízzáró borítás alkot plusz réteget és védi a LED szalagot a por és pára kellemetlen hatásaitól. Megfelelő körültekintéssel egyes modellek akár akváriumban, medencében is alkalmazhatóak.

• Energiafelhasználása alacsony

• Könnyen felszerelhető

• Működésükhöz biztonságos, alacsony feszültség elegendő

• Hosszú élettartama révén elhelyezése praktikus nehezen hozzáférhető helyeken is

• Széleskörű megoldásokra is alkalmas (kültéri LED szalag, beltéri LED szalag, hajlítható szalag, távirányítóval szabályozható színek, hideg, meleg, nappali fény árnyalatok stb.)

A led szalag bekötése

A fénykábel áramforrásául a LED szalag tápegység szolgál, amit el kell juttatnunk egy aljzatig, bár léteznek elemes megoldások is. A tápegységek közül léteznek szerelhető és PLUG IN kivitelűek is, melyeket csak konnektorba szükséges dugni! A beüzemelés nem kíván feltétlenül szakembert, ugyanakkor mindenképpen javasoljuk, hogy termékeink bekötését bízzák képzett, igazolható szaktudással rendelkező szakemberre a későbbi garancia érvényesítése miatt is! A LED szalag szerelése egyébként megfelelő tudás és gyakorlat birtokában akár házilag is megoldható. Az általunk forgalmazott LED szalagok szabályozhatóak, a LED szalag távirányítóval is működtethető: fényerőt, a színeket állíthatunk, illetve a hideg-meleg fény közt válthatunk vele. Emellett felhasználástól függően alkalmazhatunk hozzá alumínium sínt. A LED szalag sín más néven Alumínium profil egyik legfőbb értéke, hogy a fényforrások által leadott hőt mérsékli, segítik annak optimális elvezetését. Beágyazott, melegebb helységben, pláne, ha több izzós (extra fényerejű) kábelről beszélünk, érdemes a LED szalag profil megfontolása. A ledcsík beépíthető olyan XPS díszlécekbe is, melyek erre kialakított mélyedéseket tartalmaznak. Ennek a módszernek előnye, hogy könnyű ízlésesen elrejteni a LED szalag kábelét és tápegységét, illetve a stukkó önmagában is díszét képezi az otthonnak. Kínálatunkban számos megoldást talál ötleteire. Led szalag szett 2m hosszúságban a tükör köré, avagy kültéri led szalag 20 méter hosszan a terasz élére? Termékeink között bízunk benne, hogy akad megfelelő minden elképzelésének megvalósítására!