Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ózongenerátor

Raktáron, szállítás 1-2 nap
29.790 Ft
Gyártó cikkszám: HA12
Gyártó: HaunAir
Raktáron, szállítás 1-2 nap
17.490 Ft
Gyártó cikkszám: HA11
Gyártó: HaunAir
Raktáron, szállítás 1-2 nap
39.790 Ft
Gyártó cikkszám: HA13
Gyártó: HaunAir

Mire jó az Ózongenerátor?

Az ózongenerátor berendezések kiemelten fontos szerepet töltenek be egészségünk védelmében. Mivel az ózon három darab oxigén molekulából áll, így rendkívül instabil és azonnal reakcióba tud lépni a baktériumokkal és vírusokkal. Roncsolja azok sejtfalát, megakadályozza anyagcseréjüket és megsemmisíti a DNS-üket. A jó ózongenerátor kíméletesen, ütemezetten csöntett mennyiségű ózont bocsát ki. Ennek ellenére huzamosabb ideig történő belélegzése veszélyes lehet az emberre, állatra egyaránt. Ezért működés közben soha ne tartózkodjon hosszabb ideig abban a helységben, ahol a fertőtlenítés éppen zajlik. Saját egészségének megóvása mellett, gondoskodjon házziállatainak védelméről is. Ha az óvintézkedések ellenére mégis jelentősebb mennyiségű ózont lélegezne be, azonnal menjen friss levegőre és ha bármilyen rendellenességet tapasztal, forduljon orvoshoz! Kiemelten fontos, hogy 14 éven aluli gyermeknek ne engedje a készüléket felügyelet nélkül használni.

Hogyan fertőtlenít az Ózon?

Az ózonnak kivételesen erős oxidáló hatása van. Mivel a 3 oxigén molekulából áll, ezáltal igen instabil, így azonnal reakcióba tud lépni a baktériumokkal és vírusokkal is. Roncsolja a mikroorganizmusok sejtfalát, vírusok külső burkát, megakadályozza a baktériumok anyagcseréjét, megsemmisíti a sejtek DNS-ét, ezáltal elpusztítja a baktériumokat, vírusokat és penészgombákat is. Emellett sterilizál és eltünteti a szagokat. Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, ami ötvenszer erősebb és háromezerszer gyorsabb hatású mint a klór.

Alapvető tudnivalók!

Az ózongenerátor berendezések fajtától és típustól ftlggően az ózon intenzív oxidáló hatását használják ki, amellyel szemben a vírusok, és baktériumok nem tudnak védekezni, így azonnal elpusztulnak. Ennek a folyamatnak köszönhető a kimagasló, 99,9%-os tisztító hatás. 

A készülék használata néhány alapvető intézkedés betartása mellett egyszerű és biztonságos. Miután a szag sok esetben bizonyos baktériumfajták jelenlétének eredménye, megfelelő használat esetén a szagokat is képes semlegesíteni. Győződjünk meg arról, hogy a szag forrása eltávolításra került-e, mert csak így lehet jól semlegesíteni a kellemetlen szagokat. Képes például a dohányfüstöt is semlegesíteni!

Az eszköz elektromos kisüléssel állítja elő az ózont a készülékházon belül. Ez hasonló folyamat, mint ami a természetben előforduló villámláskor történik a (korona kisülés). 

A készülék az elektrosztaikus kisülés során olyan mennyiségű Tiszta ózongázt állít elő, ami elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, gombákat, atkákat, valamint egyéb allergéneket és káros mikroorganizmusokat. 

Az ózongenerátorok képesek példuál a dohányfüstöt is semlegesíteni! Kisebb, mobil készülékek, melyek akkumulátorral is rendelkeznek, tökéletes megoldások gépjárművek steriziláláshoz is!

Élelmiszerekkel érintkezve az ózon nem okoz semmilyen íz vagy állagromlást, illetve változást azokban. Az ózonos fertőtlenítést az élelmiszeripar már régóta használja fertőtlenítésre és csírátlanításra.

Első használat előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! 

Tartsa be az általános biztonsági előírásokat, amik egy készülék áram alá helyezésére vonatkoznak. 

A töltőkábel tartozék, a készüléket kizárólag a dobozban található kábellel használja! A gyáritól eltérő típus használata a készülék meghibásodását okozhatja és garancia elvesztéssel jár! 

A berendezést - 10C és +40C közötti környezeti hőmérsékleten lehet használni. 

Ha a készülék sérült, vagy hibásan működik, ne használja tovább! 

Az esetleges veszélyek elkerülése érdekében kizárólag a forgalmazó által megjelölt szervizt vegye igénybe, vagy vegye fel a forgalmazóval a kapcsolatot! A működés közben kibocsátott jellegzetes, kicsit klórra, vagy "úszómedencére" emlékeztető szagú levegő azt jelenti, hogy a készülék jól működik.

Javasolt a helyiség mielőbbi elhagyása, amikor a készülék működik!!

Mikor ne használjunk ózongenerátort!

Ne használjon ózongenerátort hoszabb ideig párás levegőn

Tilos vízben vagy bármilyen folyadékban elmosni, lemosni

Ha a készüléket fürdőszobában használja, ne érje víz, és használat után rögtön hozza ki a fürdőszobából a készüléket

Kisgyermeket vagy háziállatot ne engedjen a készülékkel játszani!

Haunair ózongenerátor készülékek

A Haunair ózongenerátorok kimondottan otthoni felhasználásra fejlesztett termékcsaládja a HA11, HA12 és HA13 kódjellel kerültek bevezetésre. A készülékek kompakt és egyszerű használata egy-egy szoba, teljes lakás, gépjármű, kisebb iroda ózonnal történő fertőtlenítésére alkalmas. Az ózongenerátorok használata közben soha ne tartózkodjon a fertőtlenítés alatt álló helységben! A fertőtlenítés befejezését követően a helységeket alaposan szellőztesse ki! Az ózongenerátorok elektromos kisülés által állítják elő az ózont, mely képes olyan mértékben roncsolni a baktériumokat, vírusokat és gombákat, hogy azonnal elpusztuljanak. Nagy előnye a felületi fertőtlenítéssel szemben, hogy a még levegőben szálló, vagy nehezen elérhető helyeken megtapadt részecskéken élő nem kívánatos organizmusokat is elpusztítja.

Kompakt kialakításuk és egyszerű használatuknak köszönhetően, szakember nélkül bátran használhatóak családi házak, lakások, garázsok, személygépjármáművek fertőtlenítésére. Képesek a kellemetlen szagok, mint például a dohányzás okozta füstszag megszüntetésére is. Az ózon kimagasló 99,9%-os hatékonyságú tisztító hatása miatt ötvenszer erősebb fertőtlenítő mint a klór és reagens képessége miatt háromezerszer gyorsabban pusztítja el a vírusokat, baktériumokat és gombákat! 10 négyzetmétertől 150 négyzetméterig, otthoni vagy irodai felhasználásra ideális választás a Haunari Ózongenerátor készülékcsaládja!