Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > >

Spot lámpa

Raktáron, szállítás 1-2 nap
652 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
393 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
641 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
393 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
528 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
726 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
644 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
703 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
726 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
393 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
641 Ft
Raktáron, szállítás 1-2 nap
1.123 Ft

Spotlámpa

Napjainkra a spotlámpa otthonaink kedvelt lámpatípusává vált. Jellemzően egy irányban bocsátanak ki erős fényt 45°-200° közötti tartományban, így koncentrált, célzott világításra a legalkalmasabbak. Fényerősségük lágyabb, mint egy reflektoré, ugyanakkor egy nappali klasszikus központi világításánál erősebb. Az ilyen fókuszált fény általában a fürdőszobában és a konyhában tesz nekünk jó szolgálatot, de előfordulhat íróasztalok táján is vagy hangulatvilágításként a lakás bármely pontján, sőt, létezik bútor spot lámpa is.

Elhelyezése

A spot lámpa mennyezeten való elhelyezése süllyesztéssel igazán kényelmes megoldás. Nem képez külön felületet, így port nem vonzz magához különösebben, az égőnek és a kialakításnak köszönhetően pedig csak minimálisan melegszik fel. A spot lámpa elhelyezése mennyezeten lehetővé teszi különféle design megoldások alkalmazását is. Beépíthetjük gipszkartonokba, elrejthetjük álmennyezetekbe, vagy éppen kiemelhetjük az éles fényeket egy díszléccel. Nem kell azonban a plafon falára korlátoznunk magunkat, előszeretettel építik konyhabútorok alsó felületébe is, vagy lépcsők oldalába, falba is. Nem csak a mennyezetbe süllyesztve tud jó szolgálatot tenni, paneles megoldással akár a központi világítást is kiválthatja. Ebben az esetben a panelen több spot lámpa foglalat található. Ezek a legtöbb panelen irányíthatóak, dönthetőek, ezáltal a koncentrált fényt a megfelelő helyre tudjuk vetíteni. Ettől függetlenül a hatás nem lesz ugyanaz, mintha matt felületen át egy mennyezeti lámpa világítaná be szórt fényével a teret. Amennyiben a spot lámpa nappaliba kerül, mindenképpen gondoljuk jól át az elhelyezését. A megvilágítás nem lesz olyan egyenletes, félárnyékos és erősen megvilágított részek váltják majd egymást. Ez csak számos fényforrás elhelyezésével küszöbölhető ki. Ugyanakkor a fénnyel való játék izgalmassá teszi a teret, a jól átgondolt elhelyezésük pedig ott és akkor biztosít nekünk szükséges fényt, amikor és ahol arra a legnagyobb szükségünk van. A fény optimális elosztásában nagy segítséget nyújtanak a lámpatestekbe szerelhető különféle izzók, melyek más-más szögben szórják a fényt, így akár egy szűk 45°-os koncentrált világítás vagy egy jobban szórt 200°-os fényforrással is játszhatunk egy azon spotsor esetében!

Költségek

Spotlámpa izzó lehet hagyományos, halogén vagy LED fényforrás is. A modern kialakításúakat általában már LED lámpával tervezik, mivel a spotok egy része nehezen hozzáférhető helyre kerül – gondoljunk csak a gipszkarton mögé mélyesztett hangulatvilágításokra. Ilyen esetekben kifejezetten előnyös, ha a LED hosszú élettartamával számolunk. Emellett energiatakarékosabb megoldás is. A spot lámpa ár tehát nagyban függ a hozzá választott izzótól. Kínálatunkban minden árfekvésben talál választékot és különféle méretekben és foglalattal is, legyen az spot lámpa 1-es, 2-es 3-mas vagy 4-as foglalat. A lámpatestek és keretek bekötését kérjük mindig bízza szakemberre!