Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > >

Időjárás állomás

Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
6.799 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
17.943 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
11.752 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
10.514 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
22.277 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
10.637 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
9.275 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
8.656 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
11.752 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
3.084 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
13.609 Ft
Beszállítónál, szállítás 4-5 nap
5.808 Ft

 

Időjárás állomás

Az időjárás jelző állomás a legegyszerűbb konstrukciókban is képes a hőmérsékletet több mértékegységben megjeleníteni és emellett pár további értéket. Ezek jellemzően a páratartalom, illetve a holdfázisok. Ezeknek az alapadatoknak a tudatában úgy alakíthatjuk a mindennapjainkat, hogy felkészüljünk az időjárás viszontagságaira. Azoknak, akik érzékenyebbek a változásokra ez kimondottan jó szolgálatot tesz, de az otthonunk kialakításában is segítségünkre lehet.

Ráébredhetünk, mire is vagyunk érzékenyek igazán, hidegfront, melegfront, magas páratartalom, száraz levegő, nagy nyomás? Ha pedig tudatában vagyunk, megelőzni, felkészülni is van lehetőségünk. Az időjárás állomás pedig egyszerűen gondoskodik róla, hogy időben értesüljünk a változásokról.

A kiegészítő funkciók közt gyakran találunk még órát, illetve ébresztőórát. Reggel ébredéskor tehát egy készüléken ellenőrizhetjük a pontos időt és tájékozódhatunk az aktuális időjárási, légköri viszonyokról, hogy aszerint kezdhessük a napot.

Mitől profi a profi időjárás állomás?

A magasabb árkategóriájú meteorológiai állomások már sokkal több funkciót képesek ellátni. Rádiójeles érzékelőik segítségével nem csak a beltéri viszonyokat jelenítik meg, hanem a kültéri egységnek hála a kint mért eredményeket is. Ez értelemszerűen pontosabb képet fest az időjárásról, olyan esetekben, mintha szimplán bent mérnénk a szélerősséget a szobában. A külső egységnek hála általában időjárás előrejelzésre is alkalmasak, ami a lokális adatokat figyelembe véve viszonylag pontos eredményt közöl a helyi viszonyokkal kapcsolatban.

Amire azonban feltétlenül figyelni kell, az a hatótávolság. A profi időjárás állomás ugyanis rádiójelek segítségével kommunikál a belső és a külső egység – avagy egységek – között. Ezeknek a papírforma szerinti hatótávolsága akár 30-35 méter is lehet, ugyanakkor számolnunk kell a jeleket megzavaró tereptárgyakra, akadályokra. Egy vastag fal jelentősen árnyékol és a jel csak gyengülve jut tovább. Érdemes tehát kisebb távolságokkal kalkulálni.

Emellett az is természetes, hogy az érzékelőt nem érdemes olyan helyre kihelyezni, ahol folyamatosan tűz a Nap. A túlmelegedés okozta fals mérések kiküszöbölésében segít, ha több érzékelős készüléket vásárolunk. Ezek együttes figyelembe vételével pontosabb eredményeket kaphatunk, vagy a házon kívül és belül is több pontról kaphatunk adatokat.

Ha küllemben is szeretnénk valami extravagánsat, számos kivetítős időjárás állomás közt válogathat termékeink között. Vetíthetjük falra, mennyezetre az adatokat, csak győződjünk meg róla, hogy az eszköz képes száznyolcvan fokos szögben vetíteni. Amellett, hogy kellemes dizájnelemként a kivetítés feldobja a szobát, idősebbeknek is könnyebben leolvasható egy méretes kivetítés a sötétben.

Úgy véli, hogy a mai okos eszközök világában nincs szükség ilyen eszközre? Egyfelől mindig a telefon után matatni kényelmetlen! Ezek az állomások bármikor rendelkezésre állnak és hangulatos elemei a lakásnak vagy a falnak! Másfelől egy lokális helyi zivatart az országos rendszerek nem tudnak nekünk előre mutatni, márpedig egy kerti partit ha elmos egy gyors helyi zivatar, biztos, hogy nem leszünk boldogok!