Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ipari Lámpatestek

Rendelésre szállítás 3-5 nap
9.998 Ft
Gyártó cikkszám: 18121
Gyártó: Kanlux
Rendelésre szállítás 3-5 nap
7.928 Ft
Gyártó cikkszám: 18120
Gyártó: Kanlux
Raktáron, szállítás 1-2 nap
9.948 Ft
Gyártó cikkszám: 26520
Gyártó: Kanlux
Rendelésre szállítás 3-5 nap
2.248 Ft
Gyártó cikkszám: 26360
Gyártó: Kanlux
Rendelésre szállítás 3-5 nap
17.778 Ft
Gyártó cikkszám: 31058
Gyártó: Kanlux
Rendelésre szállítás 3-5 nap
10.248 Ft
Gyártó cikkszám: 22800
Gyártó: Kanlux
Rendelésre szállítás 3-5 nap
12.048 Ft
Gyártó cikkszám: 26770
Gyártó: Kanlux
Rendelésre szállítás 3-5 nap
16.658 Ft
Gyártó cikkszám: 8981
Gyártó: Kanlux
Rendelésre szállítás 3-5 nap
17.218 Ft
Gyártó cikkszám: 22605
Gyártó: Kanlux
Rendelésre szállítás 3-5 nap
5.648 Ft
Gyártó cikkszám: 7015
Gyártó: Kanlux
Rendelésre szállítás 3-5 nap
10.528 Ft
Gyártó cikkszám: 26441
Gyártó: Kanlux
Rendelésre szállítás 3-5 nap
17.008 Ft
Gyártó cikkszám: 19062
Gyártó: Kanlux

 

Ipari lámpatest

 

Az ipari lámpatestek sok tekintetben hasonlóan működnek, mint a hagyományos, lakossági felhasználású világítótestek. Mivel az ipari lámpák felhasználása igen széleskörű, a közös kapocs voltaképpen a nagy volumenű felhasználásban keresendő. Olyan lámpákra gondoljunk, amiket közösségi terekben, mint iskolák, kórházak, vagy nagy területek, mint csarnokok, hangárok bevilágítására alkalmaznak. Mik az ipari lámpatestek legfőbb felhasználási módjai?

 

Ipari LED lámpatestek

 

Mivel általában több ipari lámpaest üzemel egyszerre és igen hosszútávon alkalmazzák őket, a hatékonyság és a gazdaságosság kiemelt szempontot játszik. Ennek hála az ipari felhasználásban nagyon hamar felfedezték az ipari LED lámpatest előnyeit. A hosszú üzemidő, az energiatakarékosság, valamint a ki-be kapcsolgatással szemben mutatott ellenálló képesség mind hozzájárulnak, hogy apránként LED világítótestek váltsák fel az ipari fénycsöves lámpatestek felhasználásával kivilágított lépcsőházak, irodák, és különféle épületek beltéri felületeket.

 

Ipari csarnokvilágítás

 

A csarnokok több fajta funkciót látnak el. Gyakran hangárok, raktárhelységek, de lehetnek éppenséggel kiállítóterek is különféle expókhoz. Általános világításra van szükség, de egy olyan térben, amelynek a belmagassága messze meghaladja a szokásosat. Ahhoz, hogy egy ekkora területet fénybe tudjunk vonni szükséges az ipari LED csarnokvilágítás. Ilyenkor a lámpatestek általában sorba rendezve szolgáltatják a világosságot, mint fémházas fénycső armatúra. Ritka, hogy a búra túlságosan leárnyékolná a fényt a mennyezeti lámpák esetén gyakran alkalmazott opálos búrákkal ellenben, hiszen ebben az esetben nincs a szemvonalunkban a fényforrás és a távolságot is ellensúlyozni kell.

 

Ipari kültéri lámpatestek

 

Fontos megjegyezni, hogy nem csupán beltéren helyezhetők el az ipari lámpatestek. Illetve a tér nagysága következtében egy csarnokvilágítás is olyan feltételeknek kell, eleget tegyen, amelyek egy kültéri lámpánál inkább jellemző elvárások. Ezek közül egy, hogy bírja jól a port és a párát, amely folyton ott kering a levegőben. A legtöbb ilyen ipari helység nem könnyen kiszellőztethető, ezért fontos, hogy por és páramentes fénycső armatúra vagy lámpatest világítsa be a teret.

Lépcsőházi lámpatestek esetén is fontos, hogy a világítótest jól bírja az időjárás szeszélyeit. A kinti hőmérsékletingadozás itt jobban érvényesül, ahogy a levegő nedvességtartalma is és ritkábban takarítunk, mint saját lakásunkon, otthonunkon belül. Ajánlatos ugyanúgy por és páramentes lámpatest felszerelése, amelyen fel van tüntetve az IP védettség.

Kínálatunkban a Globo, Kanlux ipari lámpatestek mellett számos megbízható márkát és praktikus kivitelezést talál, hogy igényeinek megfelelő világítást rendelhessen.

 

Ipari lámpatestek a lakásban

 

Egyre divatosabbak azok a lámpatestek, melyek rusztikus hatásukkal, nyers fémes kinézetükkel az ipari lámpák hangulatát idézik, de mégis otthonunkba optimális megoldásként kerülnek előállításra. Az ilyen lámpákat az oldalunkon a Lámpák menüpont alatt találja. Létezik mennyezeti, vagy fali lámpa kivitelezésben is, de a konyhákba helyezhető függő lámpatípust is fog találni. Az ipari, de inkább irodai használatban igen elterjedtek a LED panelek, melyek széles kínálata megtalálható oldalunkon is. Ezek a panelek álmennyezetbe süllyesztve, vagy akár szabadon felfüggesztve óriási fénnyel tudják ellátni az adott területet, akár 5-10 100 Wattos hagyományos izzókörte fényét biztosítva töredék fogyasztás mellett! Ideális megoldás lehet otthonában például előszobában, gardróbban, kamrában, közlekedőkben alkalmazva!