Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: >

Hagyományos izzók

Hagyományos izzók

A hagyományos izzó egy már száz éve működő, jól bevált technológia. Ugyan egyre többen váltanak LED-re, vannak azonban, akik nosztalgiából, megszokásból, vagy másért, de mégis ezeket az égőket részesítik előnyben. Jelenleg még megtalálhatóak forgalomban, ám a hagyományos izzó betiltása óta folyamatosan vonják ki ezeket az égőket a kereskedelemből. LED izzó választékunkban nem csak gazdaságos és környezetbarát LED alternatívákat, de a hagyományos izzók hangulatát idéző vintage izzó kínálatunkat is megtekintheti.

A hagyományos izzó fajták

A klasszikus halogén izzók táborát általában a foglalat alapján szoktuk tovább szűkíteni. Ezek közt a legelterjedtebb talán az E27 izzó, de népszerű még a hagyományos izzó E14 foglalat is. Ezeket a foglalat szabványokat a LED izzók is megörökölték, ahogyan a világítótestekkel kapcsolatos legtöbb paraméter is ugyanúgy alkalmazható rájuk. Ennek köszönhetően könnyen össze tudjuk hasonlítani a hagyományos izzó lumen értékét az alternatívaként kiszemelt LED-ével.

Teljesítmény tekintetében a gyártók többsége feltűnteti, hogy a LED hány wattos halogén izzót hivatott kiváltani. Ám a hagyományos izzók fényereje már nem feltétlenül szerepel a LED csomagolásán, ha kíváncsiak vagyunk rá, számszerűsítve mit is jelent, amit megszoktunk, magunknak kell utánanézni. Ez alkalmasint meglepő lehet. Ugyanis a halogén izzó egy idő után veszít a fényerejéből, így valószínű, hogy mire cserére kerül a sor, az elvileg ugyanannyi lument kibocsátó LED utódot sokkal fényesebbnek fogjuk érzékelni.

Vannak, akik a hagyományos izzó E27 foglalatú darabjaiban egyszerűen a formát kedvelik. Szerencsére a LED sem csak lineáris lehet, megtaláljuk köztük a megszokott normálizzó formát, de a kisgömbtől a gyertyáig bármilyen kivitelezésben kapható. Színes izzó kínálatunkat a Dekorációs termékek alatt tekintheti meg, és szintén itt válogathat hagyományos karácsonyfa izzók közt is.