Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > >

Okos vezérlők

Okos vezérlők

Nincs okos otthon okos vezérlő nélkül. A legfuturisztikusabb otthonokban nem csak a multimédiás eszközök, de a fűtés, a klíma, a nyílászárók, az öntözőrendszer, és még ki tudja mi minden érhető el a vezérlőről illetve telefon applikációról. És nem utolsó sorban a világítás is. Az okos vezérlést tagadhatatlanul körbelengi még az újdonság varázsa, de aki nem feltétlenül rajong a „modern kütyük” és trendek iránt, az is találhat számtalan praktikus okot, ami miatt az okos vezérlő jó szolgálatot tehet.

Mivel a lámpák csoportosíthatóak, így egy mozdulattal kapcsolhatjuk fel és le az egész nappali világítását, időzíthetjük ébresztőnk idejére a háló fényét és előre beprogramozhatjuk a házibuli fényeffektjeit a hétvégére. Lakásfelújítóknak is praktikus lehet okos vezérlésben gondolkodni, mivel ez a megoldás nem igényel vésést. Albérletben élőknek is hasznos, hiszen minden kényelmi szempontot kielégíthetünk vele, anélkül, hogy a főbérlőnek kárt okoznánk, vagy olyan lakásba kéne fektetnünk, ami nem a mi tulajdonunk.

Okos vezérlő működése

Közös minden okos vezérlőben, hogy valamilyen úton-módon kapcsolódnak a világításhoz. Ez lehet infra, bluetooth, vagy wifi (rádió frekvencia RF) kapcsolat, mindegyikben más és más lehetőségek rejlenek. Viszont egyik sem ér egy fabatkát sem vezérlő nélkül, amin nap, mint nap állítgatni, programozni fogunk. Természetesen számos szolgáltató fejlesztésében találhatóak már okos vezérlő app, ám ezeknek is megvan a maga korlátja.

Az okos telefonok érintőképernyőjén nem minden esetben könnyű a színhőmérsékletet egy csúszkán beállítani, de az is lehet, hogy csupán kényelmesebbnek találjuk a nyomógombos megoldásokat. Az okos vezérlőket kifejezetten erre tervezték, ráadásul így telefonálás közben ugyanúgy kezelhetjük majd a világítást.